0 ocen  |  Napišite mnenje
Šifra: 31797
Razpoložljivost: Na zalogi

Mobilni dekontaminacijski generator DECON 250 M je samostojna ergonomsko oblikovana naprava, ki preko distribucijskega sistema generira dezinfekcijski aerosol, kateri služi razkuževanju prostora, v katerem se nahaja. Zaradi svoje enostavnosti in majhnosti je DECON 250 M primeren za dekontaminacijo prostorov v farmaciji in zdravstvu, kot tudi v hotelih, gostinskih lokalih, domovih za ostarele, poslovnih stavbah, avtomobilih, vlakih, letalih in drugih prostorih, kjer je potrebno zagotavljati ustrezno mikrobiološko raven čistosti.

Prednosti

  • Optimalna distribucija dekontaminacijskega sredstva
  • Visoka učinkovitost
  • Ergonomska oblika
  • Nerjaveča izvedba
  • Obdelava kovinskih površin z vodnim peskanjem
  • Majhna teža
  • Tiho delovanje
  • Odpornost na poškodbe
  • Enostavno čiščenje površin

Princip delovanja

Mobilni dekontaminacijski generator ustvarja dezinfekcijski aerosol, ki ga generira s črpanjem dekontaminacijskega sredstva preko namenske šobe. Za učinkovito dekontaminacijo prostora je namreč ključna ustrezna distribucija dekontaminacijskega sredstva v prostoru. Napravo odlikuje odličen sistem razprševanja z ustreznim kotom distribucije in optimalno velikostjo kapljic dekontaminacijskega sredstva, ki omogoča dobro homogenizacijo v prostoru, ter hkrati enakomerno omočenost površin.

Uporaba

Mobilni dekontaminacijski generator se lahko enostavno premika po objektu s pomočjo vgrajenih pomožnih koles. Pred začetkom uporabe je potrebno napravo postaviti na sredino prostora, kjer se bo izvajala dekontaminacija. Upravljanje naprave se izvaja preko stikala za vklop naprave in časovnega stikala. Takoj po vklopu naprave se mora prostor izprazniti, osebje pa se lahko v očiščen prostor vrne šele po določenem času izpostavljenosti prostora. Naprava za svoje delovanje potrebuje priklop na električno omrežje.

Predvidena embalaža za dekontaminacijsko sredstvo je plastenka volumna 5 litrov, ki se s posebnim sistemom pritrdi znotraj mobilnega dekontaminacijskega generatorja. Sistem za pritrditev plastenke omogoča nemoten transport naprave z nameščenim dekontaminacijskim sredstvom znotraj objekta. Pred prenašanjem mobilnega dekontaminacijskega generatorja med lokacijami je predvidena predhodna demontaža plastenke z dekontaminacijskim sredstvom. Pri menjavi dekontaminacijskega sredstva se menja plastenka skupaj z vsebino, tako da ni potrebe po prelivanju dekontaminacijskega sredstva.


Dekontaminacija prostorov

Velikost prostora definira čas distribucije dekontaminacijskega sredstva. Koncentracija sredstva pa stopnjo mikrobiološke učinkovitosti. Pri samem postopku dekontaminacije prostora je potrebno upoštevati tudi varnostne omejitve, ki jih narekujejo lastnosti dekontaminacijskega sredstva. Glede na željen efekt dezinfekcije se lahko kot dekontaminacijsko sredstvo uporablja H2O2 (vodikov peroksid) v različnih koncentracijah.

Specifikacije

TIP DGM-250-ME-02
Zunanje dimen. V x Š x D [mm] 870 x 460 x 300
Teža (brez dekon. sredstva) [kg] 20
Čas delovanja [min] do 30 (natančnost 1 min)
Volumen prostora za dezinfekcijo [m3] do 250 m3
Električni priklop [V/Hz/kW] 230 / 50 / 0,8
Nivo hrupa [dB] 75
Poraba dezinfekcijskega sredstva [g/min] 60
Dekontaminacijsko sredstvo Defzifektant na bazi H2O2
Embalaža dekontaminacijskega sredstva Plastenka 5L

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
text_captcha