Predstavitev podjetja in razvoj dezinfekcijskih sredstev

Podjetje IZA, d. o. o., je bilo ustanovljeno 3. junija 1992, pred natanko 27 leti. Naša primarna dejavnost so bili izdelki iz lesa, najprej strešni opaž, pozneje tudi pohištvo. Leta 2001 smo se specializirali za proizvodnjo notranje opreme.

Pri vgradnji pohištva v poslovne in bivalne prostore smo se večkrat srečali s plesnijo. Pri pregledu izdelkov za odstranitev plesni in dezinfekcijo prostorov za zaščito pohištva smo ugotovili, da je na voljo le malo sredstev, ki so varna za uporabo, tako za zdravje človeka kot za okolje, in so hkrati učinkovita, da dejansko odstranijo plesen in pri tem ne poškodujejo površine, tako lesene, tkanine ali stene.

Začetek razvoja dezinfekcijskih sredstev

Začeli smo z razvojem dezinfekcijskega sredstva, ki bo učinkovito uničilo, ne samo odstranilo, plesen; prijazno, ne bo poškodovalo površine, kjer se izvaja dezinfekcija, in varno za uporabo, tako za človeka kot za okolje. V 2015 smo naprej razvili dve sredstvi: IZA effect X6 in IZA effect X10 ter ju leta 2016 nadgradili v IZA effect Silver Line 3 in IZA effect Green Line 6. Vsa dezinfekcijska sredstva temeljijo na vodikovem peroksidu, ki se ob uporabi razgradi na vodo in kisik. Hitro hlapljivost vodikovega peroksida smo rešili z dodatkom biološko razgradljivih stabilizatorjev ter tako dosegli dolgotrajno delovanje za dejansko uničenje in z ionizirano pregrado tudi zaščito pred bakterijami, plesni, glivami in drugimi nezaželenimi mikroorganizmi. Sredstvo je hkrati ostalo okolju in zdravju prijazno.

Sodelovanje s Studiom Moderna

Skupaj s Studiom Moderna smo nadaljevali z razvojem dezinfekcijskih sredstev in v letu 2016 razvili izdelek Wellneo Iza Effect, sredstvo za uničevanje nohtnih glivic, bakterij in nezaželenih mikroorganizmov ter pri preprečevanju pojava teh tegob. Z izdelkom smo uspešno nastopili najprej na šestih, zdaj pa se postopno širimo še na preostalih trge, kjer je prisotno podjetje Studio Moderna. Uspešno sodelovanje bomo v letu 2017 nadgradili z razvojem novega izdelka za nego nog.

Širjenje področij uporabe

Istočasno smo začeli sredstva in naprave za dezinfekcijo ponujati podjetjem s področij kmetijstva, prehrane, transporta, šolstva, zdravstva in nege. Pri predstavitvi dezinfekcijskih sredstev in naprav za dezinfekcijo smo bili presenečeni nad pozitivnim odzivom in znanjem o pomenu dezinfekcije tako v poslovnih kot v zasebnih prostorih in površinah. Zasebno predvsem v kuhinjah in kopalnicah ter v počitniških prikolicah, mobilnih hiškah in avtodomih.

Predstavitev na 7. svetovni razstavi inovatork v Južni Koreji

V juniju 2017 je bil naš izdelek predstavljen na 7. svetovni razstavi inovatork v Južni Koreji.

Srebrno priznanje GZS za inovativnost – Zbornice osrednjeslovenske regije pri GZS

V Juniju 2017 je Zbornice osrednjeslovenske regije pri GZS za celostno dezinfekcijo z IZA effectom za osebno, komercialno in industrijsko uporabo, primerno za uničevanje patogenih delcev na vseh PT-jih na različnih področjih dezinfekcije podjetju podelilo Srebrno priznanje za inovativnost.

Nova, okolju prijazna embalaža

Posebno pozornost smo v letu 2017 namenili embalaži, ki je zdaj odpornejša in iz okolju prijaznih materialov.
Ponosni smo, da smo začeli z razvojem sredstva za uničevanje in zaščito pred plesnijo, danes pa se naša sredstva za dezinfekcijo lahko varno za zdravje in okolje uporabljajo na različnih področjih.

Partnerji

  • Evropski inštitut za kemijsko varnost, zavod za raziskovanje in razvoj na področju kemijske varnosti, Slovenija
  • Studio Moderna, Slovenija

  • MEDUCOMP GmbH, Nemčija


Prijazni naravi in zdravju

Dezinfekcijska sredstva in naprave za dezinfekcijo podjetja Iza, d. o. o., Kamnik so učinkovite in hkrati varne za uporabo, tako za zdravje uporabnika kot za okolje, v katerem se dezinfekcija izvaja. Dezinfekcijske izdelke je podjetje razvijalo v sodelovanju z Evropskim inštitutom za kemijsko varnost, zavodom za raziskovanje in razvoj na področju kemijske varnosti.

Za zagotavljanje učinkovite in varne uporabe izdelka smo v naštetih pooblaščenih laboratorijih doma in v tujini izvedli številna testiranja:

  • Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Slovenija
  • MEDUCOMP GmbH, Nemčija
  • Dermatest GmbH, Nemčija
  • Dr. Brill + Dr. Steinmann, Nemčija

Rezultati testiranja so pokazali, da je izdelek primeren za vse oblike dezinfekcije, tako površin, bazenske vode in aerosolno in da se lahko uporablja za človekovo higieno tudi na človeški koži:

  • Varnostni list IZA effect X10
  • Varnostni list IZA effect Silver Line 3
  • Varnostni list IZA effect Green Line 6

Učinek dezinfekcijskih sredstev lahko preverimo tudi s testi za kontrolo uspešnosti opravljene dezinfekcije na površini ali v zraku. S testerjem vzamemo vzorec s površine ali z naprave, kjer želite ugotavljati prisotnost bakterij. Vzorec testerja pošljemo v laboratorij, analizirajo ga v laboratoriju MEDUCOMP GmbH v Nemčiji, ki v 7 dneh pripravi pisno poročilo o uspešnosti dezinfekcije.

Nizek ogljični odtis

Pri delovanju podjetja se trudimo za nizek ogljični odtis, zato imamo vse dobavitelje iz okolice, največja oddaljenosti je 20 km.

Za vse kupce, ki so ekološko naravnani in se odločijo, da nam bodo embalažo vrnili neposredno v PE Perovo (Perovo 27, Kamnik), ponujamo nižjo ceno naših izdelkov za strošek embalaže.

Naša proizvodnja in polnjenje sta okolju prijazna.