Nosilec spletne trgovine IZA d.o.o. je podjetje IZA d.o.o., Kamnik, ki je v skladu z  Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za hranjenje in uporabo podatkov ima sprejeta jasna interna pravila »Uporabo osebnih podatkov uporabnikov (kupcev) spletne trgovine IZA d.o.o.«. V omenjenih pravilih je zapisano, da osebnih podatkov uporabnikov samo za potrebe lastne promocije in jih ne posreduje nepooblaščenim osebam.

Uporabnikove podatke (ime in priimek,  naslov s poštno številko, e-mail (ki je hkrati tudi uporabniško ime),  telefonsko številko,  geslo v šifrirani obliki, ostale podatke iz obrazca spletne trgovine IZA d.o.o.) zbira nosilec izključno za potrebe poslovanja spletne trgovine IZA d.o.o.. Podatke v obrazcu spletne trgovine IZA d.o.o. se uporabljajo le kadar mora nosilec vzpostaviti stik z uporabnikom/kupcem spletne trgovine ter za pošiljanje informacij o posebnih mesečnih ugodnosti in ugodnosti za uporabnike/kupce spletne trgovine.

Za točnost uporabnikovih podatkov je odgovoren uporabnik/kupec spletne trgovine.

Varnost uporabnikovih osebnih podatkov se zagotavlja z zbiranjem IP naslova dostopov uporabnika do spletne trgovine IZA d.o.o.. Na začetku obiska se uporabniku dodeli sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice, ki se v pomnilniku strežnika spletne trgovine IZA d.o.o. shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po krajšem času neaktivnosti. Hkrati spletna trgovina IZA d.o.o. na uporabnikov računalnik shrani trajne piškotke, ki določajo identifikacijsko številko uporabnika ter piškotke sistema Google Analytics. S trajno identifikacijsko lahko nosilec spletne trgovine IZA d.o.o. oblikujejo prijazno uporabno izkušnjo uporabniku (shranjene aktivnosti prejšnjih obiskov in nakupov) in jo z vodenjem evidence o obiskih spletne trgovine IZA d.o.o. še izboljšujejo.  S piškotki sistema Google Analytics pa lahko nosilec spletne trgovine IZA d.o.o. analizira obisk spletne trgovine IZA d.o.o. in poenostavi, nadgrajuje nakupno izkušnjo uporabnika z novimi orodji.

Uporabnikovi osebni podatki se hranijo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), kar pomeni, da nosilec spletne trgovine IZA d.o.o. podjetju za dostavo zaupa naslov za potrebe dostave. Drugi osebni podatki uporabnikov pa se hranijo na zaščitenem strežniku in izključno za namen izboljšanja vsebin oziroma uporabnosti spletne trgovine IZA d.o.o.