Meni
media

Analize razvojno-raziskovalnih institucij

Podjetje Iza, d. o. o., je dezinfekcijske izdelke razvijalo v sodelovanju z Evropskim inštitutom za kemijsko varnost, zavodom za raziskovanje in razvoj na področju kemijske varnosti.

Razvoj izdelka je bil usmerjen v učinkovito dezinfekcijsko sredstvo za uničenje plesni, ki mora biti prijazno za zdravje uporabnika in okolje, v katerem se dezinfekcija izvaja.

Skupaj smo razvili dezinfekcijsko sredstvo, ki se lahko uporablja na številnih področjih ter ne poškoduje površine, kjer se dezinfekcija izvaja. Hkrati pa dezinfekcijska sredstva tudi ščitijo pred ponovnim nastankom nezaželenih mikroorganizmov.

Analize v pooblaščenih laboratorijih

Za zagotavljanje učinkovite in varne uporabe izdelka, tako za zdravje uporabnika in kot za okolje v katerem se dezinfekcija izvaja, smo v laboratorijih doma in v tujini izvedli številna testiranja v naslednjih pooblaščenih laboratorijih:

  • Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Slovenija
  • MEDUCOMP GmbH, Nemčija
  • Dermatest GmbH, Nemčija
  • Dr. Brill + Dr. Steinmann, Nemčija

Rezultati opravljenih testov so na voljo na sedežu podjetja.

Elaborati o varni uporabi

Rezultati testiranja so pokazali, da je izdelek primeren za vse oblike dezinfekcije, tako površin, bazenske vode in aerosolno in da se lahko uporablja za človekovo higieno tudi na človeški koži:

  •   Varnostni list IZAeffect X10
  •   Varnostni list IZAeffect Silver Line 3
  •   Varnostni list IZAeffect Green Line 6

Varnostni listi izdelkov za dezinfekcijo so na voljo na sedežu podjetja.

Navodila za varno uporabo

Navodila za uporabo dezinfekcijskih sredstvih in napravah za dezinfekcijo IZAeffect so napisana na embalaži dezinfekcijskih sredstev oziroma v navodilih za uporabo naprav za dezinfekcijo.